Gröttips - Havre & Quinoa!



Min söndagsfrukost idag blev gröt av den här goda och ekologiska blandningen av havre och quinoa!

Koka upp gröten enligt traditionell havregrynsgröt - 1 dl gryn och 2,5 dl vatten samt en nypa salt. Jag tillsätter ofta också en nypa av kanel och kardemumma. Till gröten hade jag idag skivad banan och lättmjölk. En bra start på dagen!

Quinoa är ett frö som växer i Sydamerika. Det är rikt på fullvärdigt protein, nyttigt omättat fett och kostfiber. Fröet finns i färgrna vitt, svart och rött. I denna grynblandning är det vitt. Quinoa är fritt från gluten och passar också bra som alternativ till ris, pasta och som ingrediens i sallader, soppor och röror.

Dagen fortsätter..... dags för promenad i solen!

/Jo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0