Frukosttips - marinerade bär och yoghurt



Bär med grekisk yoghurt och kryddor

På kvällen förbereder jag morgondagens frukost. Innan jag går och lägger mig tar jag fram en skål och fyller med de frusna bär jag är sugen på, oftast hallon, jordgubbar, blåbär eller björnbär. Jag lägger också i en tsk gojibär (de blir mjuka och lite godare) och kryddar med kanel och kardemumma. Sen tar jag om plast och låter skålen stå framme i köket över natten. På sommaren fungerar ju färska bär fantastiskt bra, de behöver inte marineras:-)...

På morgonen har jag marinerade bär färdiga till frukost! Jag tillsätter grekisk yoghurt bredvid bärblandningen och häller över krossade linfrön och hampafrön (Renée Voltaires - de är bra för minnet och hjärnan i allmänhet, man blir smart av dem:-)) på yoghurten!

Till min bäryoghurt dricker jag mitt rooibos med skummad mjölk som vanligt! Mums!

/Jo

#1 - - Kristina:

Låter som en god och nyttig frukost!

#2 - - Johanna:

Ja jag gillar den själv mycket! Men varierar med havregröt!



Dock har jag förstått att vissa kan tycka det blir lite surt, frukt och bär kan ju klart bli lite surt, och bären i kombination med yoghurten kanske blir lite extra surt:)... men det där med smaker är ju så olika. Jag reagerar själv inte alls på det, men när jag sen har tänkt på det när jag ätit det så stämmer det nog att det är lite surt:)men jag gillar det!... ett tips om man tycker det är alldeles för surt är att använda riktigt söta bär, jordgubbar är nog sötast... ett annat kan va att tillsätta ren vanilj (vaniljstång som numera finns att köpa i liten burk - superbra och användbart!), t.ex. i yoghurten. Annars får det bli nga kryddmått vaniljsocker helt enkelt:-) eller lite råsocker!

/Jo