Johannas Blåbärspaj
Johannas blåbärspaj
Ingredienser:
Ugn på 220 grader!
1 dl malda havregryn (bra alternativ om man vill minska på vetet i bröd och bakning, använd en mixer eller matberedare)
1,5 dl havregryn
1 dl dinkelsikt
1 dl fullkornsdinkel
2,5 msk råsocker
2,5 msk socker
1 tsk vaniljsocker
175 g rumstempererat smör
1/2-1 tsk malen kardemumma, efter önskad smak
400 g blåbär
1 msk potatismjöl
2 msk råsocker
Blanda smör, mjöl, havre, socker, råsocker och vaniljsocker i en skål tills det blir en fin smuldeg.
Blanda frysta blåbär med potatismjöl, kardemumma och råsocker i en annan skål. Smöra en pajform och häll i blåbärsblandningen. Därefter fördelas smuldegen jämnt över blåbären och pajen bakas sedan i 220 grader i ca 25-30 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med en god vaniljglass eller lite grädde smaksatt med vaniljstång eller vaniljsocker.
/Jo