Fransk chokladmousse - lätt och god!




Chokladmousse

Ingredienser (8 portioner)

125 g mörk choklad, 70 %
2 tsk pulverkaffe
1,5 msk hett vatten
4 st äggvitor
0,5 krm salt
3 msk florsocker


1. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta över vattenbad. Lös upp pulverkaffet i det heta vattnet. Blanda det med chokladen under kraftig omrörning. Låt svalna något.

2. Vispa äggvitorna med saltet till mycket hårt skum. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.

3. Vänd ner en tredjedel av äggvitesmeten i chokladen och rör tills allt är väl blandat. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitesmeten.

4. Häll upp smeten i portionsformar eller små koppar. Låt moussen stelna i kylskåp minst 2 timmar. Den kan stå till nästa dag.

5. Ta fram moussen ur kylen en stund före serveringen, den skall inte vara för kall. Garnera med hyvlad mörk eller vit blockchoklad, färska bär eller siktat kakaopulver.

Receptet och bilden är från www.tasteline.com


Bli inte orolig om smeten blir tjock och grynig efter att kaffeblandningen rörts i. Det gör inget! Men bra att röra massor!

/Jo

 

 


Tips på lördagsgodis!



Renées mandlar är fyllda med E-vitamin och annat som är stärkande och nyttigt för huden men dessutom är de GODIS! Tamarisojan ger god sälta!

Min Kitchenaid är inte bara röd och vacker....




...även om det nästan räcker för att göra mig på gott humör ibland:-)...den sägs hålla en hel livstid och den är till stor glädje i köket! Degen blir segare och bröden godare samt grädden fluffigare! En möjlig nackdel är att det krävs stora mängder för att roterandet ska fungera bra. Att plötsligt få för sig att vispa en dl grädde fungerar därmed inte så jättebra...

Carolinas och Petronellas gudomliga chokladkladdkaka med mörk choklad

DETTA ÄR världens godaste chokladkladdkaka!

Måste provas!!!!!!

Carolinas och Petronellas gudomliga chokladkladdkaka med mörk choklad

*250 g mörk choklad (70-85%)
*200 g smör
*2 och 3/4 dl socker
*5 ägg
*1 msk vetemjöl

  1. Använd gärna ekologiska ingredienser
  2. värm ugn till 180 grader
  3. Smält choklad och smör i vattenbad, rör ner sockret och låt svalna lite
  4. rör i äggen ordentligt ett i taget med en slev, rör slutligen ner mjölet
  5. häll i en rund form (24-30 cm i diameter) 
  6. grädda i 22 min
  7. kakan måste stå minst två timmar i kyl före servering
  8. Servera med grädde och hallon eller hallongrädde eller varför inte blåbär eller havtorn!!

MUMS! Trevlig lördag!
Kram/Jo


RSS 2.0