Clipper Tea Apple & Ginger


Clipper - Apple & Ginger

Godmorgon!
Detta härliga te från Clipper, med smak av äpple och ingefära, vill jag varmt rekommendera! Ett värmande te som passar utmärkt till höstens äppelpajer. Men också till en bit choklad eller till frukosten. Allra godast är det nog ändå till kanelbullar! Eftersom det egentligen inte är ett te utan "infusion" så innehåller det inte något koffein/tein och passar därför bra att dricka även sent på kvällen. 

/Johanna

Johannas rostade müsli

 
 
Här är jag igen! Back in business efter en lång paus. Nu känner jag åter för att dela med mig av recept och hälsotips.
 
Johannas rostade müsli 
 
Den rostade müslin, dvs. Granolan är en av mina favoriter. God till lyxfrukost! Enligt någon här hemma är den mer som kaksmulor:) men det är inte så mycket socker i den jämfört med flera liknande som går att köpa på ICA, t.ex. Start. Inte heller några andra tillsatser. Den är god att blanda med annan müsli tillsammans med färska hallon och blåbär. Den håller åtminstone två-tre veckor i en glasburk med lock.
 
Du sätter ugnen på ca 180-200 grader.
 
Du blandar följande i en kastrull, på svag värme (ska bara smältas/röras samman och således inte koka - där är olja i)
3 dl Vatten
2,5 dl Solrosolja 
0,75 dl Sirap 
0,75 dl Farinsocker
1,5 tsk Vaniljsocker 
2 tsk Kanel
0,5- 0,75 tsk Kardemumma
 
Du hackar under tiden mandel grovt och blandar samman med havregryn i en stor skål.
21 dl Havregryn (ett paket ICAs eko)
1,5-2 dl Mandel - hackad
 
Därefter häller du sakta blandningen i kastrullen ner i skålen med grynen, samtidigt som du rör med en träslev i grynen. Se till att vätskan fördelar sig jämnt och blanda runt ordentligt så inga torra gryn finns. Du fördelar sedan ca hälften av röran på två eller tre plåtar med bakpapper. Se till att det inte är för stora klumpar men inte heller för små. Lagom!
 
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen. Totaltid för en plåt är ca 20 min när jag gör det och då rör jag om på plåten två-tre ggr. Men det beror mycket på ugnen. Innan du blivit en van granolabagare och känner din ugn rekommenderar jag att du kollar av och rör om var 5-6 minut och sen i alla fall var 8 minut. Granolan är klar när den har den färgen du önskar! Jag brukar göra den gyllenbrun. Tänk något mellan Voltaires granola och Start! Se ovan bild! När du tar ut den är den fortfarande lite mjuk om du inte rostar den alltför mycket. Den torkar sen sakta och blir knaprig och fin efter en stund!
 
Lycka till!
/Johanna
 

RSS 2.0