Kryddig Fisksoppa - receptet lite modifierat...

Använd grädde 40 %... se recept nedan!
/Jo

Johannas chokladbiskvierChoklad är väldigt gott!

En av mina favorit-choklad-godsaker är dessa fina delikatesserna:-)... och ett riktigt hantverk på samma gång!
Jag gjorde en trippelsats i helgen för att ha i frysen till oväntade besökare:-)

Chokladbiskvier (ca 15 st)

Bottnar:
300 g mandelmassalyx (minst 60 % mandel)
1 äggvita

Ugnen på 180-200 grader. Riv mandelmassan och lägg i en skål. Blanda sedan i äggvitan och rör ihop till en fin smet. Klicka ut på plåt med bakpapper, förslagsvis 3 x 5 och tryck till dem/platta till dem ngt (ca 5 cm i diameter). Grädda bottnarna i ugnen i ca 10 minuter tills de fått lite färg. Tiden och temperatur varierar kraftigt mellan olika ugnar. Passa dem noga! Låt dem svalna ngt , lossa dem sedan försiktigt och vänd dem med platta sidan uppåt. Låt dem svalna ordentligt medan du gör chokladkrämen.

Chokladkräm:
150 g rumstempererat äkta smör
1,5 dl florsocker
2,5-3 tsk äkta vaniljsocker
2,5-3 msk kvalitetskakao

Rör ihop alla ingredienserna till en jämn kräm, blanda ordentligt. Bred krämen lite toppigt på de avsvalnade kakornas platta sida, t.ex. med hjälp av baksidan av en sked eller gaffel. Ställ kakorna i kylskåpet minst en timme.

Chokladdopp:
ca 130 g mörk choklad (minst 70 % av god kvalitet)
1 klick smör (en liten msk)

Smält chokladen med vattenbad. En värmetålig skål ovanpå en liten kastrull med lite vatten i t.ex. Värm upp vattnet och lägg chokladen och smöret i skålen - rör om i chokladen tills helt smält. Doppa sedan kakorna i chokladen så de blir ordentligt chokladiga och låt droppa av / vrid om ngt innan de läggs på en tallrik. Ställ dem sedan kallt igen. Biskvierna kan sedan förvaras i frysen och tas fram ngn timme innan servering. De är dock mkt goda även halvfrysta:-)

/Jo

RSS 2.0