Moster Anitas Äppelcheesecake



Moster Anitas Äppelcheececake:

Botten:

2 msk råsocker

75 g smält smör

15 st digestivekex

--> Blanda allt i en skål och tryck sedan ut i en rund form med avtagbar botten. Ställ sedan i kylskåp.

Fyllning 1:

4 äpplen - skala och skär i mycket, mycket tunna klyftor

4 msk råsocker

1 msk kanel - ev. lite extra

25 g smör

--> Smält smöret i en stekpanna och tillsätt sedan äppleklyftorna samt råsocker och kanel. Låt äpplena fräsa riktigt mjuka på medelvärme.

--> När äppelblandningen är klar, tag fram formen från kylskåpet och häll blandningen ovanpå bottnen. Ställ sedan formen i kylskåpet igen.

Fyllning 2:

2 dl vispgrädde

2 msk råsocker

2 tsk äkta vaniljsocker

--> Vispa alltihop till tjockt vispad grädde

--> Tillsätt sedan, med försiktiga rörelser, 1 burk naturell kesella 10% i gräddblandningen.


Tag än en gång ut formen från kylskåpet och häll gräddsmeten över äppellagret.


Ställ sedan cheesecaken kallt i kylskåp (eller frys) flera timmar (helst över natten). Pudra ev. över lite kanel innan servering!


Ett tips är faktiskt att frysa in cheesecaken en gång innan den ska ätas (tina den i rumstemperatur eller i kylskåpet) för den blir fastare och trillar inte sönder lika lätt. Men även om den trillar sönder så är den jättegod:-)!



Bon Apetit!