Ännu en chokladkaka....eller chokladfondant som det egentligen heter...

Min absoluta favorit... detta måste vara världens godaste!
---------------------------------------------------------------

Chokladfondant
10–12 st

Det går bra att redan dagen innan göra smeten, fylla formarna och ha dem färdiga i kylen för att sedan grädda   dem strax innan servering. Prov-baka gärna en om du inte känner till ugnen väl. Det kan skilja på ugnar, och det är mycket viktigt med rinnigheten...

• 200 g osaltat smör, rumstempererat
• 80 g (ca 1 dl) strösocker
• 4 ägg (hela) + 4 äggulor
• 200 g mörk choklad, smält
• 55 g (ca 1 dl) vetemjöl

Vispa smör och socker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt de hela äggen – ett i taget – sedan äggulorna. Vispa mellan varje ägg. Häll i den smälta chokladen och slutligen mjöl under långsam vispning. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.

Häll upp i smorda portionsformar och grädda i mitten av ugnen på 200° i 5 min. Chokladfondanterna ska ha stelnat i kanten och vara rinniga inuti. Stjälp upp på tallrik.

Som sagt, viktigt att ha koll på sin ugn! Mycket mer hänger på ugnen än på DIG:-)...

Servera med vispad grädde, vaniljglass och kanske lite varma hallon! Mums!
Min vän Linda lyckades väldigt bra med dessa förra årets Nyårsafton! Receptet är från ELLE!

Mitt tips är att verkligen kyla smeten innan den bakas....

Lycka till!

Varma fondantkramar på fjärde advent!