Johannas Festliga Räkmacka




Festlig räkmacka


Ingredienser för två mackor:

300 g räkor med skal
(om frysta så snabbtina dem i kallt vatten, 15-30 min, istället för att tina dem långsamt, godare så enligt experter)
1 avokado 
2 ägg
2 skivor gott surdegsbröd
2-3 msk majonäs
(utan tillsatser)
1/2 liten pressad vitlök


Blanda vitlök med majonäsen (eller använd hemmagjord eller köpt aioli), koka och skiva äggen, skiva avokadon, skala räkorna.......

Rosta brödskivorna i brödrost och bred sedan en del av vitlöksmajonäsen på mackorna. Därefter fördelar du ägg över mackan och ovanpå lite mer av vitlöksmajonäsen (bra klister:-))... Sedan lägger du avokadon längs kanten och sist räkorna innanför avokadon! Toppa med lite citron om du vill!

Smaklig macka!

/Jo