Lucka 22, 23 och 24 GOD JUL & GOTT NYTT ÅRGOD JUL & GOTT NYTT ÅR 2010 FRÅN MIG TILL ER ALLA!

Sagan lyder till slut så här... "Glory to God in the Highest, peace and good towards men. The shepherds made the journey to Bethlehem to visit the baby Jesus. At Christmas people all over the world celebrate the birth of Jesus, the son of God". Det är en fin saga. Men för mig är det just bara en saga, precis som tomten:-). GOD JUL!

I teluckorna finns följande teer! Ett Seabuckthorn pleasure, dvs havtornste som smakar havtorn, lavendel och äpple, gott. Ett Guardian angel med väldigt mycket mintsmak, friskt. Till sist Julaftonsteet som jag dricker redan idag, Christmas delight te med framförallt nejlika i, passande med julkryddda!

Jag avslutar med mineralerna fosfor och koppar. Fosfor arbetar med kalcium. Överskott kan urlaka skelettet. Fosfor finns i groddar, ost, nötter, ägg, frön, kyckling, sill, soja och havre. Koppar medverkar till bildandet av röda blodkroppar och är viktigt för det kardiovaskulära systemet, kärlen alltså:), och transporten av syre. Brist är allvarligt och om det inte behandlas kan det leda till lungskada. Dock mycket ovanligt. Koppar finns det mycket av skaldjur, oliver, sesamfrön och nötter. Andra mineraler som också är viktiga för kroppen är jod och fluor. De mest kända kanske.... jod som tillsätts salt och finns i skaldjur och fluor som finns i vattnet vi dricker (tillsammans med andra mineraler) och i tandkräm:). Brist på jod kan leda till viktuppgång och låg ämnesomsättning samt inlärningssvårigheter. Jod samspelar med vår sköldkörtel. Brist är allvarligt och vanligt runt om i världen.

Hälsotipset är att njuta av julledigheten - vila, balansera, ät gott och samla nya krafter!

Det var de sista luckorna i advent, det har vart kul att skriva lite mer än vanligt, men blir svårt att hinna med bredvid annat arbete, men jag kommer fortsätta med hälsotipsen och massa recept! Kika gärna in med jämna mellanrum!

Julkramar från Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0