Johannas Hallon-Chokladsmulpaj

Gott Nytt År!
Hallon är underbart gott!
Smulpajsdeg är underbart gott!
Choklad är underbart gott!
Så här kommer recept på något underbart gott:)
Hallon-chokladsmulpaj:
Ingredienser:
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn
150 g smör, rumstempererat
4-5 msk socker
400 g frysta hallon
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
2 msk socker
150 g grovhackad mörk choklad (40-70 % efter egen smak)
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, socker i en skål och arbeta ihop med smöret till en grynig smuldeg.
I en annan skål blandas hallon, socker, potatismjöl och vaniljsocker. Häll sedan hallonblandningen i en smörad pajform. Över hallonen fördelas chokladen och sist smuldegen. Sätt in i ugnen i ca 25-30 min.
Låt svalna något, servera med vaniljglass eller grädde!
Går utmärkt att frysa in.
Trevlig kväll!
/Jo