Bönburgare med grönt och pitabröd. Gör enl...

hkgy (MMS)

Bönburgare med grönt och pitabröd. Gör enligt följande till ca fyra portioner. Sätt ugn på 200 grader. Öppna en burk kidneybönor och skölj samt mixa med tex  stavmixer. Blanda sedan ett ägg, en halv dl ströbröd, en msk soja i en annan skål och låt vila i tio min. Under tiden skär upp tomater, avokado, rödlök och lägg på tallrik med färsk spenat och alfalfagroddar samt öppna en burk Ajvar.  Blanda sedan bönmassan med ströbrödsblandningen samt en halv dl hackad persilja och lite peppar. Smeten blir ganska lös, men blöt händerna i kallt vatten, så blir det lättare, och forma sedan till två stora burgare (rekommenderar detta men annars fyra ngt mindre). Stek dem i olivolja så båda sidorna får färg. Vänd med stor försiktighet!!! Lägg därefter i form i ugn på 200 grader i ca 10 min. Servera burgarna, ev delade på mitten, med grönsakerna och pitabröd, gärna ett grövre sådant! Good luck! /Jo