Chèvregratinerad kyckling med rosmarin
I dagarna har jag skapat ett nytt recept som jag själv tycker mycket om och vill dela med er läsare:-)... passar både till vardags och fest!
Chèvregratinerad kyckling med rosmarin (en portion):
125 g Kyckling (helst innerlårfilé med även bröstfilé funkar)
ca 100 g Chèvreost
Olivolja till stekning av kycklingen (jag brukar pensla kycklingen med olivolja innan stekning, stänker mindre då)
1 msk Olivolja i formen
2 msk Grekisk yoghurt i formen
1 tsk Rosmarin
1-2 tsk Honung
Bryn de olivoljade (krydda med salt, peppar och hälften av rosmarinen) kycklingbitarna. Blanda yoghurt och olivolja i en liten ugnssäker form och lägg sedan i kycklingen. Dela osten i bitar och lägg ovanpå kycklingen. Krydda därefter med rosmarin och ringla över honungen. Sätt in i ugn på 180 grader i ca 15-20 min (ev. höj till 200 grader ngn minut i slutet för att få färg om den inte redan fått det).
Servera med olivoljefrästa grönsaker, tex strimlad zuchini (smalhyvlad med potatisskalaren) , paprika och/eller broccoli... eller andra grönsaker som du föredrar! Ett festligare tillbehörsalternativ kan vara pasta eller ris... eller varför inte quinoa?!!
Smaklig måltid!
/Jo