Lucka 12Godmorgon!

Chokladkalenderns saga fortsätter med "'They were bearing gifts of gold, frankincense (rökelse) and myrrh for the new born king."

Dagens te i kalendern är ett fruktigt vinternattste... med apelsin, nejlika, äpple, hibiskus, mandarin och lavendel. Hm, jag dricker med förväntan teet, men vad?!? Det här är ju inte te....det är glögg:):)...det smakar faktiskt precis som glögg!! Häftigt!

Dagens vitamin är vitamin E. Vitamin E är ett fettlösligt vitamin som sägs vara en av naturens starkaste antioxidanter. Antioxidantkällor är bl.a. vitamin A, E och C samt koppar, selen och zink, Q10, fytokemikaler (från olika färgstarka födoämnen). Antioxidanter kan både tillföras kroppen och bildas i kroppen och dessa arbetar för att motverka fria radikaler, biokemiska rekationer i våra kroppar, som kan vara både nödvändiga (för att motverka bakterier och virus) och skadliga för våra kroppar. Antioxidanters samverkan stärker våra kroppar.

Brist på vitamin E är mycket ovanligt. Vitaminet är särskilt viktigt för blodet. Brist ger dock problem med nervsystemet och bildandet av blod. Vitamin E finns framförallt i nötter, frön och mandlar men också i sojabönor och räkor.

Dagens hälsotips.
I samband med jul- och lussefirande nämnde jag för en kollega hur kul jag tycker det är med dans, musik och sång... hellre än bra...då sa han, ja men Johanna är inte det om något ett hälsotips. Och han har ju så klart helt rätt, det är inte inom min särskilda specialisering, dvs. kostområdet, men självklart är hälsa så mycket i våra liv och inget är mindre viktigt än något annat... så mitt hälsotips idag är att sjunga och dansa mycket!!

Trevlig lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0