Lucka 18Hejsan och god morgon!

Chokladkalenderns saga låter så här... "In a dream, an angel told the kings not to return to Jerusalem as Herod wanted to harm Jesus."... fortsättning följer.

Tekalendern presenterar teet "Hello Sunshine" och det är inte så passande eftersom idag är det fortfarande hello snow:-).. men men i vart fall innehåller teet nypon, citrongräs, citronmeliss, hibiskus, kanel, ros och lavendel samt en slags mynta. Det smakar sött och mest nypon!

Dagens mineral är zink. Zink är essentiellt för fertilitet- och reproduktionssystemet, skyddar levern och skyddar mot fria radikaler samt är bra för en hälsosam hud och sårläkning. Brist på zink kan leda till dålig aptit, förlorat smak- och luktsinne, dåligt mörkerseende, sen pubertet, diarré, kräkningar och att du tappar hår, får problem med huden och att sår inte läker lika snabbt som normalt. Mineralet finns framförallt i pumpafrön, sesamfrön, ägg, kyckling, fisk, vetegroddar, råris, sjögräs, rött kött, mejeriprodukter, sojabönor, haricotbönor och paranötter.

Dagens hälsotips är att under en period, om du tycker att du ofta åker på infektioner i kroppen, prova att ta ett tilskott av Echinacea. Echinacea är en ört som ökar kroppens produktion av vita blodkroppar. Dessa blodceller attackerar organismer som inte hör hemma i kroppen, dvs. bakterier, virus och svampar!

Trevlig fredag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0