Lucka 19God eftermiddag!

Idag har jag sovit länge och handlat julklappar!

Sagan börjar lida mot sitt slut, sakta men säkert... idag står där "When the three kings (vise männen, tror jag det är i denna betydelse) arrived in Bethlehem they spoke to the crowds and spread the good news."...

Dagens te är Ginger-lemon och väldigt gott och värmande! Smakar mest ingefära och pepparmynta men innehåller även citron, hibiskus och svartpeppar.

Dagens mineral är selen. Selen arbetar som en antioxidant, skyddar mot hjärtsjukdomar, cancer och åldrande. Mineralet samspelar med vitamin E för att bibehålla ett hälsosamt hjärta och lever. Mineralet är viktigt för tillväxt, fetilitet och sköldkörteln samt är bra för hud och hår. Du hittar selen i paranötter, sardiner, vitlök, broccoli, sparris, vetegroddar, fisk, skaldjur och kyckling. Brist är väldigt sällsynt men extra intag kan vara gynnsamt för kroppen.

Dagens hälsotips är för kvinnor att vara uppmärksamma på att de får tillräckligt av mineralerna och vitaminerna järn för blodet, folsyra vid graviditet och i fertil ålder och kalcium för skelettet. Kvinnor behöver dessa i tillräcklig mängd för god hälsa medan män bör äta lycopen (tomater bla) som kan miska risken för prostata- och lungcancer, B-vitaminer för blodet och hjärtat, selen, C- och E-vitamin för att öka fertiliteten (även en kombination av folsyra och zink sägs vara särskilt bra). Anledningen till att män och kvinnor har olika behov av mineraler och vitaminer beror speciellt på olika kroppskonstitution och att kropparna fungerar på skilda vis. Män har också större muskelmassa, högre ämnesomsättning och därför ett högre energibehov.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0