Äppelkaka
Äntligen Fia, här kommer receptet... men jag tror det i stort sett blev rätt när vi improviserade:)
Äppelkaka
Följande blandas i en kastrull och smältes samman.
2 dl havregryn
2 dl socker
1 dl vetemjöl
4 msk grädde
100 g smör
Om du precis som jag gillar pajdeg så rekommenderar jag dubbel sats - helt klart att föredra!
Skala och klyfta tunt fem st äpplen (ev fler) (svenska äpplen eller Granny Smith är att föredra). Lägg äpplena i t.ex. en rund hög form med 23-26 diameter. Blanda råsocker och lite kanel med äpplena, mängden efter tycke och smak och beroende på äpplenas surhet.
Klicka/bred försiktigt ut den smälta blandningen ovanpå äpplena så äpplena är täckta. Grädda i ugn, 200-225 grader, i ca 20-30 minuter. Ev. behövs längre tid, beror på ugnen.
Servera med god vaniljglass eller grädde/vaniljsås!
/Jo
Källa ursprungsrecept: mina vänner Cecilia och Anders (eg. Anders mammas recept:))
Nästa recept till bloggen är Jamie Olivers goda fiskgratäng... håll ut:)...